محققان یک نوع کپسول قابل بلعیدن تولید کرده اند که داخل آن یک دوربین کار گذاشته شده و می‌تواند به پزشکان برای تشخیص نشانه‌های اولیه سرطان مری کمک کند.

 اندازه این دستگاه شفاف با فناوری بالا برابر یک قرص مولتی ویتامین بزرگ است. این دوربین قابل بلعیدن مجهز به یک لیزر است که به سرعت می چرخد و اشعه ای از نور مادون قرمز نزدیک را به دیواره مری، لوله ای که غذا را به معده منتقل می کند می تاباند.حسگرهای بازتاب نور را ضبط کرده و تصاویر جزئی میکروسکوپی تولید می کنند که می تواند نشان دهنده تغییرات سلولی مرتبط با سندروم بارت مری باشد که منجر به سوزش معده و بازگشت اسید به مری می شود.

این دستگاه شفاف با فناوری بالا از یک لیزر چرخان برخوردار است که یک اشعه از نور مادون قرمز نزدیک را به دیواره مری می تاباند

نوعی افسار شبیه به نخ نیز به این دستگاه متصل است و موجب می شود که پزشک بتواند دستگاه را بازگردانده و تصاویر را به مونیتور منتقل کند. در آزمایشهای انجام شده روی 13 داوطلب که شش نفر آنها به سندروم مری بارت مبتلا بودند، این کپسول توانست تصاویر کامل مری را در کمتر از یک دقیقه نشان دهد.روند کامل این آزمایش دربرگیرنده چهار بار بررسی مری از بالا تا پایین است که تنها 6 دقیقه طول می کشد. درحال حاضر آزمایش تشخیصی ابتلا به سندروم مری بارت بیشتر از یک ساعت با استفاده از آندوسکوپی طول می کشد.

یک افسار شبیه به نخ بازگرداندن این دستگاه و انتقال تصاویر آن به مونیتور را میسر می سازد

در نتایج این تحقیقات که در نسخه آنلاین مجله پزشک نیچر منتشر شده آمده است که این دستگاه جدید زیرساختهایی را در مری مشخص می کند که در آندوسکوپی سنتی مشخص نیست.گری تیرنی از بیمارستان عمومی ماساچوست اظهار داشت: این سیستم به ما یک راه متقاعد کننده برای بررسی سندروم بارت ارائه می کند و برای انجام آن برخلاف آندوسکوپی های عادی نیاز به فضا و یا تجهیزات اضافی و یا حضور یک پزشک متخصص آندوسکوپی ندارد.وی افزود: این دستگاه با نشان دادن تصاویر میکروسکوپی سه بعدی از لایه های مری جزئیات بیشتر و وضوح بیشتری نسبت به اندوسکوپی ارائه می کند.





تاريخ : دو شنبه 25 دی 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |